Videnskabelig åbenbaring eller religiøst chok?

Pressemeddelelse

Ørum, d. 25.01.2016

Videnskabelig åbenbaring eller religiøst chok? Foredrag og booktalk om Darwin, evolution og tab af Gud.

Charles Darwin gentænkte livet. Intet mindre! Med bogen, ”Om arternes oprindelse” fra 1859, forandrede Darwin vores syn på stort set alt: På os selv og på den verden, vi lever i. I dag tager de fleste af os evolution for givet, men for Darwins samtid har det været et massivt chok at erkende, at vi nedstammer fra aberne – og ikke fra Gud. Bibliotekerne i Ørum og Ørsted inviterer til en aften med foredrag og booktalk om evolution og Darwins store gentænkning af livet.

Først vil biolog, Jan Gruwier Larsen, fortælle om de grundlæggende principper i Darwins evolutionsteori. Herefter vil Jan Gruwier Larsen og bibliotekets litteraturformidler, Thomas Olesen, fortælle om nogle af de rystende – og suverænt gode – bøger, som behandler evolutionen og dens vidtrækkende konsekvenser for vores selvforståelse. Der anbefales både fag- og skønlitterære værker.

Arrangementet er del af Rethink 2017 og afholdes på Ørum og Ørsted Bibliotek.

Se mere om vores tema om evolution her:
https://norddjursbib.dk/nyheder/kort-nyt/rethink-2017-evolution

Inkl. kaffe og kage
Gratis. Tilmelding ikke nødvendig

Tid og sted:
Ørum Bibliotek Kl. 19 – 20.30 Tirsdag d. 31. januar
Ørsted Bibliotek Kl. 19 – 20.30 Onsdag d. 1. februar

Yderligere information:
Thomas Olesen, kulturformidler E-mail: tho@norddjurs.dk  Tlf.: 8959 3002