Pressemeddelelse Bibliotekerne i Norddjurs

Grenaa fredag den 7. april, 2017

Pressemeddelelse:
Bibliotekerne i Norddjurs har nu næsten døgnåbent

Siden det blev annonceret, at Auning og Grenaa biblioteker fra 1. april holder åbent fra kl. 7-22 alle ugens dage, har der været en del kommentarer om aprilsnar og ”fake news”, men som der står i H. C. Andersen eventyr ”det er ganske vist” er der nu åbent på alle 3 lokalbiblioteker samt Grenaa Bibliotek. Du kan nu alle dage med dit sundhedskort selv lukke dig ind på bibliotekerne fra kl. 7 til 22.

Og det er ikke ”fake news”, at du også, når biblioteket er lukket mellem 22 og 7, fortsat kan låne bøger. Der må du dog selv have en computer, mobil eller tablet og netadgang, men så er der også et hav af tilbud på e-reolen, filmstriben samt mulighed for at bestille fysiske bøger, så de står klar til dig næste gang, der er betjent åbningstid.

Den gode nyhed er også, er der er kommet betjent åbningstid i Auning hele året, hvor der før var lørdagslukket om sommeren. Samtidig er sommerlukningen blevet til betjent åbningstid. Er det ikke for fedt? Samtidig med at du både kan låne og aflevere som det passer dig, er det stadig muligt at få venlig og kompetent betjening, midt på dagen og masser af arrangementer både dag og aften på bibliotekerne i dit nærområde.

Formand for Kultur og Udviklingsudvalget i Norddjurs Kommune udtaler ” der er flere, der troede, det var en aprilsnar, da bibliotekerne i Auning og Grenaa havde første selvbetjente åbningstid den 1. april, så vi må sprede det glade budskab, om den lange åbningstid på bibliotekerne og de muligheder det giver borgerne”, siger Else Søjmark.

Bibliotekerne var deleøkonomi før det det blev moderne, og de har fulgt med tiden. Engang var biblioteket typisk et klasselokale på en lokal skole, hvor de foreningsdrevne bibliotekers fælles bøger under streng kontrol blev udlånt. Siden kom de først folkebiblioteker, hvor bibliotekaren på anmodning hentede den bog, man gerne ville låne, men endelig i 1950’erne for første gang i Grenaa gå på selvbetjeningsbibliotek. Altså selvbetjening, hvor man selv måtte tage bøgerne på hylden og dermed kunne gå lidt rundt blandt åbne hylder og lade sig inspirere.

Nu betyder selvbetjening og ”Åbent bibliotek”, at du kan komme på biblioteket stort set, hvornår du vil og låne det, du ønsker uden en bibliotekar kigger over kanten på hornbrillen og ryster på hovedet, – hvis du bare har lyst til at blive underholdt af en tegneserie eller har snuppet et eksemplar af ”Turen går til Caribien”, selvom du aldrig har været længere væk end Sverige. Biblioteket er til for dig og mig – du kan blive klogere, få hjælp eller låne en bog. Men du må også godt bare kigge dig lidt omkring, tage en kopi eller drikke en kop kakao, inden du skal videre med din dag.

Alle er velkomne i det åbne bibliotek, og tag bare en ven med.